T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SARAY - Kemalpaşa Anaokulu

Belarus Çocuk Resim Yarışması Duyurusu!

Dışişleri Bakanlığından alınan ilgi yazıda; Belarus Eğitim Bakanlığı'na bağlı Ulusal Çocuk ve Gençlik Sanat Merkezi tarafından, 4-16 yaş arası çocuklara yönelik olarak "Dünyadaki Tüm Çocuklar Arkadaştır" isimli 7. Uluslararası Çocuk Resim Yarışmasının düzenleneceği ve yarışmaya eğitim kurumlarından öğrenci ve bireysel adayların katılım için çağrıda bulunulduğu bildirilmektedir.

Duyurusuna http://yegitek.meb.gov.tr/www/yarisma-duyurulari/kategori/18 linkinden ulaşabilirsiniz.

Söz konusu duyuruda; katılımcıların iklim değişikliğinin yarattığı sorunlar, doğaya saygı ve doğal yaşamın korunması temalarındaki sanatsal çalışmalarını 1 Nisan 2020 tarihine kadar katılım formuyla birlikte belirtilen adrese göndermeleri talep edilmekte ve yarışma sonucunda eserlerin Haziran 2020'de Belarus Ulusal Çocuk ve Gençlik Sanat Merkezi'nde sergileneceği belirtilmektedir.

Yarışma fikri, sanatsal imgeler kullanarak iklim değişikliğinin yarattığı sorunları ortaya koymak ve doğayı korumak için neler yapılabileceğini göstermektir.

Yarışmanın temaları:

- Eko Gerçek - eserin içeriği, insan faaliyetlerinin gezegenimizde iklim değişikliği üzerindeki etkisi

- Eko-ipuçları: Gezegeni Kurtar - eserin içeriği, karbon emisyonlarını azaltarak, enerji tasarrufu teknolojilerini uygulayarak, alternatif enerji kaynakları bularak, doğaya saygılı olarak vb.iklim değişikliği sorununu çözme ile ilgili olarak her bireyin, özellikle de kişilerin faaliyetlerini yansıtmalıdır.

- Yeşil Gezegenim – eserin içeriği gezegenin vahşi yaşamının çeşitliliği, hayvan ve bitki dünyasının zenginliği hakkında bilgi sahibi olmalı, ülkenin doğal ve iklimsel özelliklerini yansıtmalıdır.

*Eserin formatı A3-A2'dir. Eserler çerçeveli olmamalıdır.

-Değerlendirme kriterleri:

Yarışma temalarına uygunluk;

Özgün fikir, sanatsal düzenlemenin bağımsızlığı;

Eserdeki stilistik, sanatsal ve figüratif çözümlerin birliği;

Eserdeki teknik, kalite ve işçilik.

--Her aday ve yaş kategorisindeki yarışmanın kazananları ve ödül kazananları Belarus Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı'nın I, II, III. Derece diplomaları ile ödüllendirilirler. Sergide yer alan eserlerin beş yüz yazarına Ulusal Çocuk ve Gençlik Sanat Merkezi diplomaları ve eğitim kurumlarınca tanınma belgeleri verilir.

--Verilecek tüm ödüller, daha sonra dağıtılmak üzere Haziran 2020'de Belarus Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na veya katılımcı ülkelerin elçiliklerine verilecektir.

*Yarışmaya katılanlara elektronik sertifika verilecek.

 

 

Duyurusuna http://yegitek.meb.gov.tr/www/yarisma-duyurulari/kategori/18 linkinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.02.2020 - Güncelleme: 17.02.2020 11:26 - Görüntülenme: 334
  Beğen | 0  kişi beğendi