May

Okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri arasında eğitimde birliği desteklemek ve okulöncesinden ilkokul kademesine geçiş sürecini kolaylaştırmak amacıyla öğrencilerimizin ilkokul hazırbulunuşluk düzeylerini destekleyecek etkinlikler düzenledik.

May

Eğitim-öğretim yılı içerisinde Her Kitap Bir Dünya projesi kapsamında okulumuz tarafından seçilmiş olan Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan adlı kitap öğretmenler ve idareciler tarafından okundu. 5 Yaş Sınıfınfa toplanan öğretmenlerimiz kitabın tahlilini birlikte yaparak, fikir alışveişinde bulundular.

May

Hikayelerle Değerler Eğitimi kapsamında hazırlanan kitaplardan öğretmenlerimiz tarafından seçilen hikayeler öğrencilere okundu.

Nis

Orman haftası kapsamında aile katılımıyla tohum bombası etkinliği yaptık. “Ormanlarımızı korumak için neler yapmalıyız?” konulu beyin fırtınası gerçekleştirdik. Kitaplar okuduk.

Bireysel ve toplu çalışmalar gerçekleştirdik. Yaratıcılığımızı gösterdik. Ağaçları sevdik, yeşili koruduk.

Nis

Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında okulumuz öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler. Öğretmnelerimizin, öğrencilerimizin yaşlıları canlandırdığı dramalar yaptık. Sanat etkinlikleri yaptık. Onlarla sohbet ettik. Hal hatırlarını sorduk. Yaşlılara saygı haftası kapsamında uygun olan anneanne babaannelerimizi sınıfımızda misafir ettik. Birlikte çocukluklarında oynadıkları oyunları oynadık. Biraz sohbet edip onlara yaptığımız çiçekleri hediye ettik.

Nis

Okul Müdür Yardımcımız Emre BOZKURT tarafından öğretmenlerimizle  beraber Reggio Emilia Yaklışımının Okul Öncesi Eğitimdeki yeri irdelendi. Bu konu hakkındaki etkinlikler slayt şeklinde incelendi.

Nis

2021 yılında "OYUN YUVAM", 2022 yılında da "KENDİ KENDİME YETEREK BÜYÜYORUM" adlı eTwinning projeleri ile okulumuz ve öğretmenimiz Silay KARATOPRAK BOZKURT "Ulusal Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmiştir. Yapılan başarılı faaliyetler sonucunda öğretmenimiz ve okulumuz 2 adet etikete layık görülmüştür.

Okulumuz Öğretmenler Kurulunda aldığımız karar ile kurmuş olduğumuz eTwinning Kulübü ile yıl içerisinde de gelişmeleri yakından takip ediyor, okul içerisinde de güncellemeleri, haberleri paylaşıyoruz.

Nis

Okulumuz 3,4,5 Yaş ve Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programını gerçekleştirdiler. Yaptıkları çeşitli etkinlikler ile bu haftayı öğrenerek, anarak tamamladılar.

Nis

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri kapsamında; okulumuz 3,4,5 Yaş sabah ve öğle grubu öğrencileri ile Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerimiz birbirinden farklı ve güzel etkinlikleri günün anlam ve önemine uygun şekilde yaptılar.

Mrt

Albert Einstein ı tanıdık ve kesme kıvırma etkinliği ile bir bilim insanı olsaydık neyi icat ederdik beyin fırtınası etkinliğini yaptık.

Alexander Graham Bell'i tanıdık. Daha önceki telefonları inceledik. Bardaklardan telefon deneyi yaptık.

Pablo Picasso'yu tanıdık eserlerini inceledikten sonra bir toblosunu renklendirdik.

Tekirağ projesi için sanat alanında tanınmış Barış MANÇO'yu tanıdık "Arkadaşım Eşek" şarkısında ritim çalışması yaptık. Adam Olacak Çocuk programında kesit izleyip biz olsak hangi şarkıyı söylerdik diye konuştuk.

Mrt

Öğrencilerimiz geri dönüşüm ve atık materyallerin kullanımına yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler.

Kullanılmış materyallerden saat etkinliği, sanat etkinliği, atık rulodan kalemlik yapımı, bisküvi kutusundan tırtıl yapımı gibi etkinlikler yaptılar. Geri dönüşüm konulu eğitici videolar izleyip, konu hakkında değerlendirme sohbetleri ile etkinlikleri tamamladılar.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine yönelik hazırladığımız kavram ve beceri sokağı alanlarında gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra, öğrencilemizle beraber etkinliklerimizde yer veriyoruz. Okulumuzun ortak alanında yer alan alanlarla beraber çocuklar oyun salonunda geçirdikleri zamanlarda kavram ve beceri alanlarını kullanıyorlar.

Mrt

Tecrübeli öğretmenimiz diğer arkadaşlarımıza mesleki alandaki tecrübelerini paylaştı. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makaleler öğretmenlerimiz tarafında müzakere edilerek tartışıldı.

Şbt

Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat UÇAK ve Şube Müdürü Sait BEYDOĞAN 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı II. Döneminin ilk beslenme saatinde okulumuzu ziyaret ettiler.

On Birinci Kalkınma Planı ve 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan hedefler gereği Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci yarıyılında okul öncesi öğrencilerimizi kapsayan "Ücretsiz Bir Öğün Yemek Uygulaması" için hazırlıklarımız tamamlanarak uygulamaya geçildi.

Şbt

iHTİYAÇ MALZEMELERİ

#KIŞLIK KIYAFET

#OYUNCAK

#İÇ ÇAMAŞIRI

#ÇORAP

#TERMAL İÇLİK

Yapacağınız yardımları 14.02.2023 tarihine kadar okulumuza getirebilirsiniz.