TEKİRDAĞ / SARAY - Kemalpaşa Anaokulu

May

Okulumuz 5 Yaş A Sınıfı öğrencileri öğretmeni rehberliğinde grup halinde bir kural dahilinde zıplama ve devam ettirme oyunu oynadılar. Etkinlikten görüntüler:

May

Okulumuz 3 Yaş A Sınıfı öğrencileri öğretmeni rehberliğinde engelliler haftası dolayısı ile EBA´dan ilgili videoyu izleyerek etkinliğe başladılar. Gözlerimiz görmeden nasıl yürüyebiliriz sorusuna cevap aradılar. Arkadaşlarına bol bol yardım etttiler. Boyamalarını yapıpı etkinliklerini tamamladılar.

May

Okulumuz 3 Yaş B Sınıfı öğrencileri öğretmeni rehberliğinde gökkuşağı nasıl ve ne zaman ortaya çıkar gibi sorulara cevaplar aradılar. İlk olarak EBA´dan eğitici video izlendi. Gökkuşağında 7 renk olduğu öğrenildi. Ardından hangi renklerin olduğu söylendi. Çalışma gökkuşağı sanat etkinliğinin yapılması ile sonlandı.

May

Okulumuz 4 Yaş A Sınıfı öğrencileri engelliler haftası münasebeti ile etkinlikler düzenledi. Kara Kulaklı Oğlak adlı hikayeyi dinleyerek etkinliğe başladılar. Ardından "1 dk yeriem geçer misin?" etkinliğini elleri arkada ağzı ile resim çizmeye çalışarak yaptılar. EBA´dan konu ile ilgili eğitici videolar izlendi. Ardından öğrencilere neler hissettikleri soru-cevap yöntemi ile öğrenildi.

May

Okulumuz 5 Yaş B Sınıfı velilerimizden Türkan KOLAY okulumuza gelerek öğrencilerimizle beraber anneler gününde annelerine verebileceği bir çiçek dikimi gerçekleştirdikleri bir aile katılım etkinliği düzenledi.

Bu güzel çalışma için velimiz Türkan KOLAY´a teşekkür ederiz.

May

Okulumuz 5 Yaş B Sınıfı öğretmeni ve öğrencileri geçtiğimiz haftayı sınıf genelinde matematik haftası olarak ilan etmişlerdi. Sayıları tekrar edip bol bol basit toplama ve çıkarma alıştırmaları yaptılar.

May

Okulumuz 5 Yaş A Sınıfı öğrencileri öpretmeni rehberliğinde şeritler kestiler. Ve onları bir örüntü içerisinde birleştirdiler.

Bu çalışmadan görüntüler:

Ock

Okulumuz olarak sahiplendiğimiz yavru köpeğimizin bir iki gündür rahatsız olması üzerine bugün onu veterinere götürdük. Korkulacak bir şeyinin olmadığını öğrendik, sadece biraz üşüttüğü için iğne tedavisi uygulandı. Birkaç gün dinlendikten sonra tekrar eski sağlığına geri döneceğini belirtitiler. Geçmiş olsun minik dostumuz.

Ayrıca bize göstermiş olduğu ilgiden ötürü veteriner hekime teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda çocuklarımızdan arda kalan yiyecekleri çöpe atmayarak sahiplendiğimiz köpek ve yavrularına verdiğimizi daha önceden de biliyorsunuz. Onlar da çocuklarımızın ve okulumuzun bu davranışını beğenmiş olacak ki yiyeceklerini ve sularını minik serçelerle paylaşıyorlar. Yaklaşık bir ay kadar bir süredir köpeklerin kulübelerinin olduğu bölgede serçeler de ikamet etmekte. Onlar da bizim minik dostlarımıza eklendi. Bu soğuk havalarda özellikle yiyecek sıkıntısı yaşayan canlılardan biri olan serçeler köpeklerimiz için koyduğumuz kaplardan beslenmekte. Böylelikle çocuklarımızın başlattığı bu paylaşma zinciri biz farkında olmadan da git gide büyüyüp ailemizi genişletmektedir. Emekleriniz için teşekkür ederiz.