Mrt

Okul öncesi eğitim kademesinde aile eğitimi ve katılımı süreçlerinin desteklenmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan "Aylık Aile Eğitimi Bülteni"nin mart sayısı yayımlanmıştır.

Aylık Aile Eğitimi Bülteni Mart Sayısı İçin Tıklayınız.

Mrt

21-26 Mart Orman Haftasını Kutluyoruz!

Orman HaftasıTürkiye'de okullarda 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan bir haftadır. Orman haftası ve ağaç bayramı olarak da adlandırılır. Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir.

Risk Alma, Önlem Al!

Doğa, her zaman süprizler yapacaktır. Bu, onun doğası... Biz ne kadar hazırız? Bu da bizim sorumluluğumuz...

1-7 Mart Deprem Haftası'nda deprem riskine karşı bilinçlenerek güvenliğimizi sağlamak için tahliye tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Şbt

Okul öncesi eğitimde uygulanmakta olan 09/09/2013 tarihli ve 132 sayılı Okul Öncesi Eğitim Programı “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması” projesi kapsamında güncellenerek Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunulmuş ve Bakan onayı alınmıştır. Bu doğrultuda güncellenen Okul Öncesi Eğitim Programı 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle uygulanmaya konulmuştur.

Bu doğrultuda okulumuz idaresi ve öğretmenleri olarak güncellenen program hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmış olup, çalışmalara başlanmıştır.

Şbt

Ailelerimizin çocuk yetiştirme süreçlerine destek olması amacıyla  Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Aylık Aile Eğitim Bültenimizin tüm eğitimcilerimize, ailelerimize ve dolayısıyla çocuklarımıza faydalı olması dileğiyle.

Aylık Aile Eğitim Bülteni İçin Tıklayınız.

ENERJİ TASARRUFU HAFTASI/DİKKAT ELEKTRİK VAR

Öğretmenlere dikkat elektrik var etkinlik planı dağıtıldı ve plan doğrultusunda sınıflarda uygulama yapılması sağlandı.Enerji çeşitleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı ve doğamız için yararlı ve zararlı olanlar konuşulup her sınıf kendi görev bölümünü tamamlayıp ortak okul panosunu oluşturdu.Geri dönüşüm,rüzgar santralleri,piller,güneş enerjisi,ağaçlar gibi görev alanları paylaşıldı her öğretmen sınıfı dahilinde etkinliğini gerçekleştirdi.Okulumuzda enerji polisi olup enerji tasarrufu yapabileceğimiz alanları ve durumları konuştuk. Ailelere etkinlikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve evde de enerji tasarrufu için neler yapabiliriz ? sorusu ile evlerimizi kontrol ettik.

Kas

Okulumuz "Okul Öncesi Sürdürülebilir Yaşamı Destekliyor" Projesi temsilcisi olarak Silay KARATOPRAK BOZKURT öğretmenimiz belirlenmiştir.

Kas

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

Bir 10 Kasım'da daha, aynı ses aynı hisle minnettarız Atam!

Atamızın ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde onu saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Kas

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI ( 2-8 KASIM )

Çocukluk çağı kanserleri uluslararası çocuk kanserleri sınıflamasına göre 12 ana grup altında incelenmektedir. Çocukluk çağı kanserlerinin %30’unu lösemiler (kan kanserleri), kalan %70’ini de lenfoma ve solid tümörler (organ ve çeşitli dokulardan gelişen kanserler) oluşturmaktadır. Çocukluk yaş döneminde sıklıkla görülen kanser türleri, dağılımları, tedaviye yanıt oranları ve uzun sureli sağ kalım açısından erişkin yaş grubunda görülen kanser türlerine göre farklılıklar göstermektedir.

Lösemi(Kan Kanseri), normalde farklı tiplerde kan hücrelerine dönüşecek olan hücrelerden köken alan bir kanser olup çocukluk çağında en sık görülen kanser türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya Sağlık Teşkilatı (DST) Uluslararası Kanser Araştırmaları Kurumu(IARC) verilerine göre;2020 yılında Dünyada 0-14 yaş aralığında67.008 vaka tahminedilmekte olup, bu haliyle çocukluk çağında görülen tüm kanserlerin üçte birini (%32,7)oluşturmaktadır.  Ülkemizde de dünya ile benzer biçimde tüm çocukluk çağı kanserlerinin yaklaşık üçte birini (%33,4) lösemiler oluşturmaktadır.

Çocukluk çağının en önemli kötücül hastalığı akutlösemidir. En sık rastlanan çocukluk çağı kanseriolması yanında 15 yaşın altında önde gelen ölümnedenlerindendir. Akut lösemide tanı ve tedaviuygulamalarındaki yenilikler, destek tedavileriningelişmesi ve daha etkili ilaç birlikteliklerininuygulamaya girmesi gibi son yirmi yıldaki gelişmeler;hastaya özgü tedavilerin seçilebilmesini ve daha uzunsüre yaşama şansı verirken diğer yanda daha azkemoterapi toksisitesi sağlamaktadır. Bazı lösemitiplerinde hasta çocukların %80-90'ı tekrarlamaolmadan, 5 yıl süre ile sessiz kalabilmekte ve buhastaların tamamen iyileşme ile sonuçlandığısöylenebilmektedir.

Çocukluk yaş grubundaLösemi,başlangıç evresinde bulgu verebileceği gibi ender olarak ilk dönemlerinde bariz bulgu vermeden de seyredebilir.

Ekm

"13 Ekim Dünya Afeti Azaltma Günü" etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrenci ve personelleriyle beraber deprem tatbikatı ve personel tahliyesi yapılmışır.